۱۳۸۷ بهمن ۲۵, جمعه

بی خبری از سرنوشت دو بانوی هوادار آيت الله بروجردی

فعالان حقوق بشر در ایران

هفده روز از بازداشت غیر قانونی و بی خبری از سرنوشت خانم ها مریم قاسمی و زهرا عبد الله وند می گذرد.

مراجعات مکرر خانواده های این افراد به دادسرای ویژه روحانیت و زندان اوین برای دیدار و یا کسب اطلاع از سرنوشت عزیزان خود تاکنون نتیجه ای در برنداشته است . مسئولین دادسرا در پاسخ به اصرار خانواده ها، با برخوردهای تحقیرآمیز و زننده، از ارائه هرگونه توضیحی خود داری می نمایند.

مسئولان دادسرای ویژه روحانیت خانواده های این دو متهم را به دلیل پیگیری وضعیت عزیزان خود تهدید نموده است. این مرجع قضائی خانم فاطمه عبدالله وند (خواهر زهرا عبدالله وند) را که دو بار سابقه دستگیری و زندانی شدن را دارند تهدید به بازداشت نموده است.

لازم به ذکر است که دادسرای ویژه روحانیت، در روزهای اولیه، بازداشت این دو زندانی عقیدتی را انکار می نمود.

یک فعال دانشجويی به دادگاه انقلاب فراخوانده شد

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

بنابه گزارشات رسیده خانم نسیم سلطان بیگی دانشجوی رشته ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی و از دانشجویان آزادیخواه و برابری طلب به شعبه 15 دادگاه انقلاب فرآخوانده شد.
خانم سلطان بیگی قرار است 3 اسفند ماه در شعبه 15 دادگاه انقلاب توسط صلواتی مورد محاکمه قرار گیرد. اتهاماتی که به او نسبت داده شده است بقرار زیر می باشد: اقدام علیه امنیت ملی/شرکت در تجمعات دانشگاه
خانم نسیم سلطان بیگی 12 آذر ماه 1386 توسط مامورین وزارت اطلاعات در یکی از خیابانهای تهران ربوده شد و به سلولهای انفرادی بند 209 زندان اوین منتقل گردید. او به مدت 55 روز در سلولهای انفرادی تحت شکنجه های شدید جسمی و روحی بازجویان وزارت اطلاعات قرار داشت، او در اثر اعتراضات گسترده سازمانهای حقوق بشری و مراجع بین المللی با وثیقه سنگین آزاد شد. خانم سلطان بیگی چند ترم از تحصیل محروم شده است . او همچنین در جریان تجمع اعتراضی زنان نسبت به قوانین تبعیض آمیز در تاریخ 22 خرداد 1386 دستگیر و به مدت 8 روز در سلولهای انفرادی بند 209 زندانی بود.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،به محاکمه کشاندن این دانشجو که برای حقوق برابر و آزادیخواهی تلاش نموده است را محکوم می کند و خواستار خاتمه اعلام نمودن این پرونده و اعاده حیثیت از اوست. و از تمامی سازمانها حقوق بشری خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به نقض فاحش حقوق بشر در ایران است.

25 بهمن 1387 برابر با 13 فوریه 2009
وضعیت دانشجوی فوق به سازمانهای زیر گزارش گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل
سازمان دیدبان حقوق بشر

زندانی سیاسی سابق به 5 سال زندان محکوم شد

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

بنابه گزارشات رسیده از بند 8 زندان گوهردشت کرج، آقای علی معزی 56 ساله از زندانیان سیاسی دهۀ 1360 در تاریخ 20 آبان ماه توسط بازجویان وزارت اطلاعات ربوده شد و به سلولها انفرادی بند 8 زندان گوهردشت کرج منتقل گردید. او از آن تاریخ تا بحال در سلولهای انفرادی این بند زندانی است .
آقای معزی روز یکشنبه 6 بهمن ماه به دادگاه انقلاب کرج منتقل گردید و توسط فردی بنام عاصف حسینی رئیس یکی از شعب دادگاه انقلاب مورد محاکمه قرار گرفت او به اتهام اینکه همسر و فرزندش در قرارگاه اشرف بسر می برند و با آنها دیدارکرده . او را به 5 سال زندان محکوم کرد که 3 سال آن تعلیقی می باشد.
آقای علی معزی روز 20 آبان ماه با یورش مامورین وزارت اطلاعات به منزل شخصی ایشان ربوده و پس از چندین هفته بی اطلاعی مشخص گردید که در سلولهای انفرادی بند 8 زندان گوهردشت کرج بسر می برد. این بند در کنترل بازجویان وزارت اطلاعات می باشد و شرایطی مانند بند 209 زندان اوین را دارا است.آقای معزی بیش از 3 ماه است که در سلولهای انفرادی این بند زندانی است و در طی این مدت ،خانواده او دوبار و هر بار به مدت 15 دقیقه بصورت کابینی و در حضور بازجوی وزارت اطلاعات توانسته اند با او ملاقات کند .او در طی این مدت تحت شکنجه های شدید جسمی و روحی قرار داشته .
رضا عارفی با نام مستعار حاج حسن و حاج کامیار بازجویانی هستند که در دستگیری و انتقال او به سلولهای انفرادی بند 8 زندان گوهردشت مستقیما نقش داشتند.. دفتر دو بازجوی فوق الذکر در خیابان استقلال کرج می باشد.
آقای علی معزی در دهۀ 1360 سالها در زندان بسر برد و تحت شکنجه های وحشیانه قرار گرفت که در اثر این شکنجه ها دچار ناراحتی جسمی شدیدی شدند و علیرغم اینکه سالها از دوران زندانش می گذرد هنوز از نارحتی کلیه و روده رنج می برد.
در حال حاضر تعداد زیادی از خانواده هايی که با فرزندانشان در اردوگاه اشرف در عراق ملاقت کرده اند دستگیر و در زندان بسر می برند که عبارتند از خانم زهرا اسد پور گرجی و فرزندش خانم فاطمه جوشن دیدار با فرزندش، آقایان حمید و اصغر بنازاده دیدار با فرزندانشان، آقا شیر محمد رضائی دیدار با فرزندش،هود یازرلو همراهی کردن مادرش و دیدار با خاله اش و همچنین 18 نفر از مادران و پدران سالخورده در فرودگاه تهران که قصد دیدار با فرزندانشان در قرارگاه اشرف را داشتند دستگیر و به بند 209 انتقال داده شدندو تعداد زیادی دیگری از خانواده های در زندان بسر می برند، سنین اکثر خانواده های نامبرده بین 47 تا نزدیک به 80 سال می باشد.و در شرایط بسیار بد جسمی و فشارهای طاقت فرسای زندان بسر می برند.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، یورش به منازل ، به کروگان گرفتن واحکام سنگین زندان به دلیل بودن فرزندانشان در قرارگاه اشرف را محکوم می کند. و از سازمان های حقوق بشری خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به شیوه های ضد بشری علیه خانواده ها در ایران است.

25 بهمن 1387 برابر با 13 فوریه 2009
وضعیت زندانی سیاسی فوق به سازمانهای زیر گزارش گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل
سازمان دیدبان حقوق بشر

گزارشی از شکنجه سه متهم امنیتی در اطلاعات سنندج

فعالان حقوق بشر در ایران

دو شهروند کرد و یک تبعه عراقی مدت 92 روز را در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج تحت شکنجه و بدرفتاری سپری نمودند، این افراد پس از انتقال به زندان همچنان از خدمات پزشکی محروم هستند.

جمشید رفیق دوست ، کاندیدای دوره هشتم مجلس از مریوان ، فوق لیسانس حسابداری ، مسئول سهام عدالت استان کردستان ، مدرس دانشگاه، حسابرس نظارت مالی سازمان امور اقتصادی و دارایی و پیمانکار پروژه های روستاهای شیان و هشمیز بنیاد مسکن یکی از سه بازداشت شده این پرونده می باشد. وی که به همراه دو متهم دیگر در تاریخ 15 آبان ماه بازداشت گردیده بود مدعی است با اعمال نفوذ یکی از رقبای انتخاباتی وی ، نامبرده مورد ضرب و شتم بلند مدت و مکرر در این بازداشتگاه قرار گرفته است. آقای رفیق دوست که مدت 92 روز را در سلول انفرادی به سر برده است به دلیل آسیب های وارده از ناحیه مفصلی پا دچار مشکل گشته است. همچنین چاپخانه هورام که متعلق به ایشان می باشد در طول زمان بازداشت ایشان پلمپ گردیده است.

دیگر متهم این پرونده "جمیل جمال سعید" اهل بخش خرمال حلبچه و تبعه عراق می باشد ، نامبرده که دارای همسری ایرانی می باشد در زمان بازداشت ساکن یکی از روستاهای مریوان بوده است .

در زمان بازداشت ، همسر ایشان به نام خانم "فراست باب" فرزند حسین بازداشت گردید . نیروهای امنیتی با نگهداری خانم باب در محلی نامتعارف و ضرب و شتم ایشان بر همسر ایشان فشارهای روانی وارد نمودند.

آقای جمال سعید ، توسط نیروهای امنیتی تهدید به تجاوز جنسی گردید و بصورت مستمر تحت بدرفتاری و شکنجه قرار گرفت بطوریکه بدن وی بوسیله آب جوش سوخته و از ناحیه کمر و مفاصل دچار ناراحتی گشته است ، این متهم در زمان بازجویی به دلیل شدت ضربات وارده دچار نارسائی کلیه گشته بود، ماموران امنیتی به دلیل وخاومت جسمی ناچار به انتقال ایشان به بیمارستان گردیدند. آقای جمال سعید مدعی است نیروهای امنیتی مبلغ دو میلیون تومان وجه نقد را نیز ار منزل ایشان ضبط نموده اند.

عبدالله مردوخی اهل مریوان دیگر متهم این پرونده می باشد که همچون سایر بازداشت شدگان مدت 92 روز را در سلول انفرادی و مستمر تحت بدرفتاری و شکنجه سپری نموده است. خانواده متهمان در طی مدت 92 روز حضور آنان در بازداشتگاه اداره اطلاعات از سرنوشت این افراد بی اطلاع بوده اند.

این سه متهم علیرغم انتقال به زندان مرکزی سنندج در تاریخ 17 بهمن ماه کماکان از رسیدگی پزشکی محروم می باشند.

لازم به ذکر است اتهامات این افراد اقدام علیه امنیت ملی از طریق جاسوسی عنوان شده است.